At tage skridtet fra den velkendte webshop-model, til konkurrencen på de globale online markedspladser, kan være uoverskueligt. Læs de vigtigste punkter her og tag vores test, så du kan få succes på Amazon.

Der er mange fordele ved at sælge dine varer til internationale kunder på Amazon, men der er også en betragtelig læringskurve heri. Nogle af de udfordringer man som sælger kan møde på markedspladser er: forståelse af markedet, overholdelse af leveringstid, prissætning, holde sit lager opdateret, håndterer kundehenvendelser og retursager. Læs videre herunder og få vores anbefalinger til den bedste start. Du bør ligeledes tage vores test og finde ud af, hvor klar I er til at sælge på Amazons platform.

7 punkter du skal have styr på inden salgsstart

For at få succes på Amazon og andre globale online markedspladser, bør du have gjort dig følgende overvejelser og analyser:

  1. Kender du allerede Amazon? Det er en god idé at sætte sig i kundens sted og gøre sig bekendt med Amazons brugerflade. Prøv f.eks. selv at gennemføre et køb.
  2. Har du lavet en markeds- og salgsanalyse? Har du undersøgt markedet for dine produkter? Kan du konkurrere på pris og levering?
  3. Hvordan virker en vare? En vare har berigede informationer som billeder, lang beskrivelse, punktformslister. Har du den rigtige information tilgængelig om dine varer?
  4. Hvad er et ASIN? Du skal selv sørge for at have de korrekte EAN-koder, som skal matche Amazons ASINs.
  5. Overvejer du dropshipping? Du kan selv sende dine ordrer (Fulfillment By Merchant – FBM) eller lade Amazon gøre det. Dette kaldes dropshipping (Fulfillment By Amazon – FBA).
  6. Har du medarbejderen? Hvis den ansvarlige medarbejder mangler erfaring ift. webshop/markedspladser, bør man som tommelfingerregel kunne afsætte en denne halv tid i 6 måneder, for at kunne løfte opgaven.
  7. Har du styr på din fragtleverandør? Du skal vide hvor hurtigt du kan leverer ordrer til dine internationale kunder, hvilket kan være afgørende for om du vinde et salg.

Hvis du har gennemgået ovenstående punkter, vil du være rustet til at komme i gang med at sælge på Amazon. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at skrive på info@saleship.dk.

Få din Amazon-score

Udfra ovenstående punkter har vi udarbejdet en Amazon-test, der består af 18 spørgsmål. Testen giver dig vores ‘Amazon-score’ på en skala fra 0-100 som inspiration til, hvor klar I er til at gå videre med salg på Amazon.

Du finder testen her: Saleships Amazon-test.

Hvem er Saleship?

Saleship er en digital platform, der gør det nemt at sælge varer på de førende online markedspladser. Saleship er det konkrete produkt skabt ud af dette projekt ”E-eksport via online markedspladser” et unikt samarbejde mellem dansk erhvervsliv og forskningsmiljø støttet af Industriens Fond.

Læs mere om projektet